Alart Quartet

Alart Quartet és una formació de quatre joves músics de la nova generació d’intèrprets del pais que, impulsats per personalitats de la música, han creat un grup amb caràcter propi.

Els seus membres – Josep Colomé, Josep Maria Ferrando, Miquel Córdoba i Josep Trescolí – han estat formats a centres musicals d’alt rendiment de centre-europa i dels Estats Units com la Staatliche Hochschule für Musik de Freiburg, Guidhall School of Music & Drama de Londres, Northern Illinois University de Chicago, Universität  für Musik und Darstellende Kunst Wien, Universität für Musik und darstellende Kunst Graz.

Han obtingut premis i reconeixements a nivell internacional i han teballat amb músics i formacions de prestigi com el Vermeer String Quartet, Evelio Tieles, Nicolas Chumachenco, Gonçal Comellas, Heinz Holliger, Augustin Dumay, Krystozstof Smietana, Asier Polo, Wolfgang Herzer, Shmuel Ashkenasi, Lorin Maazel, Zubin Metha, entre d’altres.

Des de la seva fundació l’any 2005, AQ ha actuat a diferents festivals i sales del pais. Són destacables els concerts al cicle Tot Corda de Caixa  Tarragona, al Auditorio de León, al Teatre Principal de Sabadell i a la Fundació Eutherpe a València. Han col·laborat amb Jose Enrique Bagaria, Eduard Raimundo, Victor Trescolí i Juan José Pardo.

L’any 2008 van ser convidats al VII Festival Internacional de Música Sacra de Quito, Ecuador. Juntament amb l’orador Raúl Vallejo, reconegut poeta equatorià, van interpretar l’obra magna de Joseph Haydn “Les set últimes paraules de Crist a la creu” a la Iglesia de la Compañía. Aquesta col·laboració amb l’embaixada espanyola d’Ecuador es va completar amb una master classe que AQ va fer al Teatro Variedades Ernesto Albán de Quito.

Recentment han iniciat una col·laboració amb el segell “Klassic cat” enregistrant el Quartet de Corda inèdit de Pau Casals i que continuarà amb l’edició d’un CD amb obres de Gaspar i Joaquin Cassadó.