Colomé&Bagaria. Miscel·lània

duo BAGARIA COLOMEJosep Colomé i Enrique Bagaria  ofereixen una bona mostra d’obres per a violí i piano de compositors que van crear escola amb les seves impressions sonores. El programa comença amb una sonata clàssica de Mozart per endinsar-se posteriorment en les textures i sonoritats d’Oliver Messiaen. Seguidament proposen música espanyola de Falla per finalitzar el programa amb la cèlebre sonata de Cesar Frank.

Tant Bagaria com Colomé representen una jove generació de músics catalans que han triomfat en diferents orquestres de primer nivell internacional però que estimen i cultiven la música de cambra amb la mateixa passió que la seva carrera com a solistes.

I part

Sonata Mi m                                       MOZART

Theme et variation          OLIVER MESSIAEN

Dansa Espanyola           MANUEL DE FALLA

                               

II part

Sonata en La Major          CESAR FRANCK


Josep Colomé, violí

AQthumb-300x300Nascut a Sabadell l´any 1979, inicia els seus estudis musicals als 4 anys amb el seu pare. Segueix sota el mestratge del violinista cubà Evelio Tieles Ferrer, entre els anys 1988 i 1998. Es gradua als 18 anys dels Estudis Superiors de violí i música de cambra amb les màximes qualificacions l’any 1997, obtenint tots els premis del Conservatori del Liceu de Barcelona.

El 1998 prosegueix a la Staatliche Hochschule für Musik a Freiburg formant part de la càtedra del violinista Nicolas Chumachenco (deixeble de Jasha Heifetz) on es gradua l’any 2003. Resideix als Estats Units desde el 2003 al 2005 estudiant perfeccionament amb el violinista Shmuel Ashkenasi i el Vermeer Quartet a la Northern Illinois University, Chicago.

Debuta als 16 anys dins el marc del XV Festival Internacional de Música de Torroella de Montgrí. També realitza gravacions per a Ràdio Nacional d´Espanya, Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya.

Col.labora amb els següent músics i directors: Andres Orozco-Estrada ,Lorin Maazel, Enrique García Asensio, Edmon Colomer, Gonçal Comellas, Salvador Brotons, Ernest Martinez Izquierdo, Nicolas Chumachenco, Arturo Tamayo, Augustin Dumay i Heinz Holliger.

Entre d’altres guardons calen destacar el Segon Premi i el Premi a la Música Nacional del “I Concurso Internacional de Violín Amadeo Roldan” (la Havana, Cuba, 1997), “VII Concurs Germans Claret” 1994, “I Festival de Músicos Jóvenes de Barcelona” 1998, Mitsubishi Electric, Primer Premi del “Concurs de la Fundació ARJAU” de Barcelona 1998, 2000 i 2003. “Mendelssohn Wettbewerb 2000” (Berlin, 2000). Primer Premi al IV Concurso Internacional de Música de Cambra Guadamora (Córdoba, 2003).

Desde els 16 anys realitza concerts a ciutats com París, Madrid, Freiburg, Stuttgart, Barcelona, Berlin, Córdoba, San Salvador, , Medellin ,Cali Venecia, Rotterdam, Quito, Ciutat de l’Havana, La Haya, San José de Costa Rica o Chicago.

Es presenta regularment en recital amb el pianista José Enrique Bagaria, és membre fundador de l’Alart Quartet i realitza una important tasca pedagògica.

Toca habitualment amb una copia de Joseph Guarneri del Gesú de 1734 del luthier Michel Eggimann fet a Roma el 2008.

JOSÉ ENRIQUE BAGARIA, Piano

bagariaJosé Enrique Bagaria (Barcelona, 1978) realitza estudis de piano al Conservatori de Música Municipal de Barcelona i, posteriorment, a l’Escola Superior de Música Reina Sofia, sota la direcció de Dimitri Bashkirov, Claudio Martínez Mehner i Galina Eguiazarova. Va ampliar estudis amb Vadim Suchanow al conservatori Richard Strauss de Munich (Alemanya).

Amb tot just 12 anys va obtenir el primer premi del concurs mundial de Cincinnati (EUA). Des de llavors ha rebut nombrosos guardons entre els quals destaquen el primer premi en els concursos Frechilla-Zuloaga, Infanta Cristina, Premi Chopin del concurs Vianna da Motta de Lisboa (2004), Premi Rosa Sabater del concurs Internacional de Jaén, Concurs Permanent de Joves Intèrprets i Primer Premi del concurs Maria Canals.

És intèrpret habitual en importants festivals d’àmbit nacional i internacional com el Cicle de la Fundació Scherzo, o els festivals de Santander i Granada. També actua en el cicle de joves talents de París i al Festival Winners & Masters de Munic. A més, ha ofert recitals en sales importants d’Espanya, Bulgària, Nova York, Milà, Roma, Bogotà, Tunísia, Xangai i Sant Petersburg. Com a solista José Enrique ha ofert concerts amb la Simfònica de Galícia, València, Castella i Lleó, Vallès, Bogotà, OBC i la Salzburger Kammerphilarmonie.

Forma duo estable amb els violinistes Alejandro Bustamante i Josep Colomé i col·labora amb els Quartets Quiroga, Alart Quartet i el celista Pau Codina.

Entre la seva discografia més recent figura l’obra per a piano de Jordi Cervelló (Columna Música), el disc Carnaval (El far blau), un disc al costat del fagotista italià Stefano Canuti (velut Lluna) i un altre al costat de Alejandro Bustamante (Columna Música) per la col.lecció de JME. Així mateix, ha efectuat diversos enregistraments en directe per RNE i Catalunya Música.