Duets del classicisme. Violí i viola

Daniel Gil i Elisabet Garrigosa proposen un programa de duets per a violí i viola amb obres del classicisme vienès.

 A través d’obres de Haydn, Mozart, Hoffmeister i Borgui fan un recorregut per les formes musicals més representatives del classicisme (forma sonata, rondó, tema amb variacions…) i apropen al públic a un repertori ple d’elegància, senzillesa i frescor característica d’aquest estil musical.

 

 

I part

Duet I per violí i viola                          L.Borghi

     Allegro

     Rondo. Allegretto

Sonata n.2 en La Major H.VI:2         J. Haydn

     Allegro moderato

     Adagio

         Finale. Tempo di Menuet

II part

Duet III op. 13                      F. A. Hoffmesiter

     Tema amb variacions. Poco Adagio

Allegro

Duo per violí i viola KV 423    W. A. Mozart

Allegro

Adagio

Rondeau. Allegro

.

Daniel Gil, violí i Elisabet Garrigosa, viola

DANIEL GIL GIMENO, Violí

Daniel Gil és professor del Conservatori Municipal Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú, activitat que  compagina amb la seva carrera com a violinista, investigador i gestor cultural.

Es forma com a músic principalment al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, a l’Universität für Musik und Darstellende Kunst de Graz (Àustria) i a Perugia (Itàlia) rebent classes de professors com Paolo Franceschini, Maighréad McCrann, Manuel Guillén, Chia Chou,… Per realitzar els seus estudis ha rebut beques de fundacions com la Dávalos Fletcher de Castelló, Fundación Balaguer Gonel de Castelló, la Fundación Alvargonzález de Gijón, la Fundación Caja Madrid (Becas de Posgrado) i la JONDE- Fundación BBVA. Ha tocat amb orquestres com I Solisti di Perugia (Itàlia), Grosses Orchester Graz (Àustria), Kusatsu Festival Orchestra (Japó), Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) en escenaris emblemàtics com el Carnegie Hall de Nova York, Arsht Center for the Performing Arts de Miami, Konzerthaus de Berlín, Poly Theatre de Pequín… Com a solista destaquen les gires que ha realitzat amb l’orquestra italiana I Solisti di Perugia per Espanya i Itàlia i amb l’Orquestra de Guitarres de Barcelona per l’illa de Còrsega (França). Més informació: www.gilgimeno.com

ELISABET GARRIGOSA VALDIVIESO, Viola

Titulada en Bakkalaurea der Künste en l’especialitat de viola per la Universität für Musik und darstellende Kunst de Viena, Màster en Musicologia i educació musical per la UAB i títol de piano a la Royal Academy of Music London.

Ha col•laborat amb nombroses orquestres de prestigi com ara  l’Orquesta Simfónica Juvenil Simón Bolívar, I Solisti di Perugia, la Wiener Jeunesse Orchester, ),  la Kusatsu Festival Orchestra (Japó), la Pro-Arte Orchester Wien, la European Philarmonic Orchestra, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya… participant en gires per Veneçuela, Xina, Japó, Mèxic, Turquia, Àustria, Txequia, França i Alemanya entre d’altres països. Així mateix ha actuat sota la batuta de directors i músics de prestigi com ara Gustavo Dudamel, Lutz Kohler, Bobby McFerrin, Manfred Honeck, Antoni Ros-Marbà, entre d’altres.

Ha actuat en diverses ocasions a les sales més importants d’Austria, com ara el Musikverein de Viena o el Wiener  Konzerthaus, realitzant concerts de cambra amb membres de la Wiener Philarmoniker (Orquestra Filharmònica de Viena), així com enregistraments i concerts a la Ràdio.

Ha rebut classes magistrals del Wien Franz Schubert Quartett, l’Altenberg Trio Wien, Mosaïques Quartett, Artis Quartett… sent, al febrer de 2008, finalista del concurs Fidelio-Wettbewerbe de Viena en l’especialitat de quartet de corda amb el Quartet Mazor.