El Petit Mozart

20070717_019PETIT MOZART

Espectacle familiar i escolar (5-12 anys)

Idea i producció: JPC Iniciativa Musical

Guió, actriu i pianista: Montserrat Cabero i Pueyo

Direcció escènica: Quim Lecina

DISPONIBILITAT En català i castellà

Durada: 50 minuts

Un Petit Mozart simpàtic, divertit i molt amic dels nens, us explicarà com va arribar a ser el nen prodigi més famós de la història gràcies a la gira que van fer ell i la seva germana Nännerl acompanyats pel seu pare, el mestre Leopold Mozart, i que els va dur a viatjar i fer concerts per tot Europa.

Veureu que en Wolfgang gaudeix tant tocant el piano com xerrant. Aprofita qualsevol ocasió per posar les mans al teclat i tocar els seus temes més celebres: un minuet, una ària d’en Papageno, la conegudíssima Marxa Turca, la Sonata Fàcilquenoéstanfàcil… Ah, i unes variacions sobre una cançó molt coneguda, amb les quals el públic posarà a prova les seves habilitats per a fer “efectes especials”.

mozart peteitL’actriu i pianista Montserrat Cabero es posa a la pell de Mozart i proposa una forma divertida d’apropar els nens i nenes  a la personalitat i a la música del mite musical més gran de tots els temps.

Parlarà de la seva vida i obra i interpretarà al piano els temes més cèlebres del conjunt de les seves obres.

L’espectacle del Petit Mozart es va estrenar al 2006 i ha realitzat més de 50 representacions per tota Catalunya

Montserrat Cabero

Va estudiar amb M.Dolors Rosich, Paula Torróntegui i Miquel Farré al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, i amb György Nádor a l’Acadèmia Franz Liszt de Budapest (Hongria). Ha estat premiada en concursos d’àmbit nacional i estatal. Ha obtingut beques de la CIRIT, de la Fundació Caixa de Barcelona i de l’Associació per a la Promoció de Joves Intèrprets Sofia Puche.

Ha fet concerts com a solista, com a integrant de diversos grups de cambra i amb formacions corals, i ha enregistrat per a Catalunya Música i Ràdio 4. Trencant els límits de les produccions més clàssiques, ha actuat en concerts espectacle com la Suite del Ballet Pandora, de Robert Gerhard, en la seva versió per a dos pianos, percussió i coreografia, amb el grup Danat Dansa i els músics Jordi Masó i Ferran Armengol, i que fou estrenada al Festival de Músiques Contemporànies de Barcelona.

Des de l’any 1986 forma duo amb la mezzosoprano Elisenda Cabero i Pueyo, amb la qual ha ofert concerts arreu d’Espanya. El duo ha obtingut nombrosos guardons.

Ha estat professora de Música de Cambra i pianista repertorista de les aules de Cant i de Violoncel del Conservatori Professional de Música de Sabadell i actualment és professora de piano al Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

És membre actiu de l’associació JPC Iniciativa Musical

Quim Lecina

Actor, co- fundador del Teatre Lliure de Barcelona el 1976 i membre del Patronat de la Fundació Teatre Lliure.
Actor protagonista de diversos espectacles de la Cia Teatre Invisible i del TNC, del Teatre Malic, Tantarantana, Sala Becket, Espai Brossa… Actor també en diversos espais dramàtics de televisió, en telenovel·les a TV3, com PobleNou, Laberint d’ombres… i en 12 llargmetratges de cinema
El seu interés per la música el porta a crear, dirigir i actuar en diversos concerts espectacle com: El viatge –amb quintet de jazz-. L’ànima de la Muntanya– amb orquestra, ballarins i actor, FATS JAM (música i llegenda de Fats Waller), Em dic Erik Satie, com tothom, Viatge a un món màgic…
Especialment destacable ha estat la seva col·laboració amb l’Auditori de Barcelona com a creador i director de: Sons de la Terra, Vides de Picasso, De l’Àfrica a Amèrica (jazz), Latin Jazz-Músiques d´anada i tornada, Visions del Quixot, etc. Director escènic i artístic de l’òpera Regals, coproducció del Liceu-Lliure-CCCB.

Ha estat professor de l’Institut del Teatre de Barcelona i és membre de JPC Iniciativa Musical.