Els viatges de Gulliver

148732_10151258136701730_1230333401_nEspectacle familiar
Adaptació de l’obra de Jonathan Swift, interpretant la ‘Suite Gulliver’ de G.F. Telemann
Producció: ATRIUM Produccions
Companyia MARDUIX Joana Clusellas i Jordi Pujol
Conjunt instrumental ATRIUM ENSEMBLE Roger Junyent i Cecília Clares (violins)
Durada: 50 minuts

Somni o realitat?
Un viatge fantàstic per quatre mons imaginaris.

El país del Lil•liputs.
El país dels Gegants.
El país dels Científics.
El país on els cavalls parlen

Personatges amb maneres de fer potser no tan diferents de les nostres…

Ens acompanya, en directe, la música de Telemann escrita per ambientar aquest viatge.
La música per a dos violins, marca un ritme a l’espectacle que permet escoltar-la tot gaudint del relat, les imatges, els objectes i els titelles

Els Viatges de Gulliver és un espectacle de titelles; és un espectacle amb música en viu que fa una interpretació històrica de la suite original de Telemann; és un espectacle reformulat pels més petits però que no perd la sàtira original i el punt de crítica social que caracteritza el text de Jonathan Swift.

CECILIA CLARÉS

Cecilia Clares, comença els seus estudis de violí a l’edat de 8 anys al Conservatori superior de Música de Murcia. Posteriorment va ingressar al Conservatori Superior de Música de Zaragoza a la classe del professor Rolando Prusak i el Quartet Casals en música de càmbra. En aquest conservatori és a on acaba el Grau Superior de Violí el juny de 2006.

Com a violinista barroca estudià a l’Staatliche Hochschule für Musik, Trossingen , un màster de Música Antiga amb els violinstes Anton Steck i Rüdiger Lotter. El juliol de 2008 guanya la beca Wardwell de la Fundació Humboldt a Berlín per a joves músics. És membre de la Acadèmia Montis Regalis (Itàlia) i de l’EUBO (European Union Baroque Orchestra) el 2009 i 2010 participa en gires per tot Europa amb violinistes i directors com Enrico Onofri, Margaret Faultless, Chiara Bianchini, Lars Ulrik Mortensen i Ton Koopman.

Actualment estudia un Màster en Interpretació de la Música Antiga a l’ESMUC, amb el violinista Manfredo Kraemer.

Habitualment col·labora amb Forma Antiqva, Ensemble Barroc de la Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Orquestra Barroca Catalana i Orquestra Barroca de Trossingen, Les Ambassadeurs. És membre fundador de l’Orquestra New Century Baroque i Atrium Ensemble.

 

ROGER JUNYENT

Roger Junyent, comença els seus estudis musicals a l’escolania de Montserrat. Continua la seva formació al conservatori de Barcelona. Acaba amb les màximes qualificacions l’any 2003 amb el professor de violí Corrado Bolsi. Titular de l’Orquestra simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida des de la seva creació. En l’àmbit de la música antiga, comença els seus estudis amb la violinista Alba Roca. Ha participat en diversos cursos d’especialització en interpretació històrica amb Manfredo Kraemer, Pedro Gania, Rüdiguer Lotter, Lucy van Dael. El febrer de 2010 acaba el màster en interpretació històrica a la Staatliche Hochschule für Musik a Trossingen amb el violinista Anton Steck.

Col·laborador habitual dels grups barrocs “Margaretha Consrot” (Holanda), el grup “Concejo Abierto” (País basc), l’Orquestra Barroca Catalana, Les Ambassadeurs (França).

 

COMPANYIA MARDUIX

Marduix és una de les companyies de teatre infantil més destacades al país. Nascuda l’any 1976 com una aventura de Joana Clusellas i Jordi Pujol, decidits a crear muntatges amb músics, actors i titelles des del seu taller de Sant Esteve de Palautordera.

Ell provenia del món de la cançó, ella s’havia dedicat als contes tradicionals i, els elements populars, les seves imatges i els seus símbols van marcar fortament els seus primers espectacles. Amb el temps s’inclinaren cap a la posada en escena de grans obres de la literatura catalana que han mogut per nombrosos països.

L’any 2006 van ser objecte d’un homenatge al Teatre Nacional pel seu 30è aniversari. I és que durant tot aquest temps, han fet projectes per a tot tipus de públic, cuidant especialment els més petits. Marduix sempre es basa en temes tradicionals, en clàssics literaris i en contes, i han elaborat els decorats, ninots i personatges de manera artesanal especialment per a cada muntatge.

Marduix és una companyia de titelles que ha esdevingut, per fidelitat i trajectòria, un clàssic respectat i reconegut per tots els qui es mouen en aquest àmbit.