Guinovart&Colomé. Homenatge a Francis Poulenc

Albert Guinovat i Josep Colomé presenten un programa homenatge a Francis Poulenc. Es podran escoltar obres de Fauré, Guinovart i Poulenc interpretades per dos dels intèrprets més rellevants de la música catalana d’avui en dia.

I

Sonata N.1                                          GABRIEL FAURE

II

El violi invisible (violí)           ALBERT GUINOVART

Vals poètic (piano)                   ALBERT GUINOVART

Sonata                                           FRANCIS POULENC

 a la memoria de F.Garcia Lorca

ALBERT GUINOVART.

670_1329405067Albert_GuinovartFormat musicalment al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona marxà a Londres per a estudiar amb la pianista i pedagoga Maria Curcio. La seva activitat musical es divideix en diferents vessants: composició, orquestració, docència i la interpretació pianística.

Com a pianista ha tocat amb orquestres com la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Sinfónica de Madrid, Sydney Festival Orchestra, Gürzenich Orchester-Kölner Philarmoniker, Orchestre Nationale de Montpellier, Helsinki Philharmonic Orchestra, Orchestre Nationale de Toulouse, o Franz Liszt de Budapest.Ha estat dirigit per Christopher Hogwood, Lawrence Foster, Franz Paul Decker, Edmon Colomer, Enrique Diemecke, James Laughram, Josep Pons i Salvador Mas entre d’altres.

Ha col·laborat amb artistes com Victoria de los Ángeles, Barbara Hendricks, María Bayo, Emilio Aragón, Juan Diego Flórez, Julia Migenes, Jaume Aragall o Nacho Duato. En els seus recitals com a solista combina les seves pròpies obres amb el gran repertori pianístic, especialment el del període romàntic i la música espanyola.

Ha enregistrat a més diversos discos amb obres de Joaquín Turina, Enric Granados, Isaac Albéniz, Stephen Heller, Joaquín Rodrigo, Xavier Montsalvatge, Xavier Gols, a més d’obra seva per a piano i piano i orquestra. El seu catàleg d’obres com a compositor inclou les òperes ATZAR i ALBA ETERNA, el ballet TERRA BAIXA, abundant música simfònica i una prolífica producció cambrística.

Les seves obres han estat dirigides per directors com Phillipe Entremont, Lawrence Foster, Gianandrea Noseda, Franz Paul Decker o Vasily Petrenko. És conegut també pels seus musicals: MAR I CEL (1988 i 2004)(premi Max a la millor composició 2006), Flor de Nit (1992), Desconcerto Grosso (1994), GAUDÍ, el musical de Barcelona (2003) i Paradís (2005). En 2007 s’ha estrenat la versió en alemany de Mar i Cel (Der Himmel und das Meer) en el Opernhaus de Halle, amb una nova orquestració adaptada a l’orquestra simfònica.

En la seva vinculació amb el cinema ha creat la música per a diverses pel·lícules, entre les que destaquen El largo Invierno, dirigida per Jaime Camino i amb la que va obtenir el Premi Nacional de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya de 1992; Los niños de Rusia, del mateix director; La monyos de M. Ros o CORONEL MACIÀ de J.Mª Forn. En el terreny de l’audiovisual, ha compost també algunes sintonies televisives, com les de les primeres sèries de televisió catalanes, destacant Nissaga de Poder, Nissaga, l’herència, Laberint d’ombres, Mirall trencat i EL COR DE LA CIUTAT.

També ha posat música a diversos muntatges teatrals dirigits per en Sergi Belbel (en el Teatre Nacional de Catalunya i en el Centro Dramático Nacional). Així mateix li fou encarregada la música oficial del Campionat Mundial de Natació 2003.Ha enregistrat per a discogràfiques com Harmonia Mundi, Decca o Emi, i la seva àmplia obra està editada per Editorial Tritó, S.L. i per la Casa Boileau de Barcelona. Des de 2002 es professor d’orquestració i composició a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya).

Josep Colomé.

AQthumb-300x300Nascut a Sabadell l´any 1979, inicia els seus estudis musicals als 4 anys amb el seu pare. Segueix sota el mestratge del violinista cubà Evelio Tieles Ferrer, entre els anys 1988 i 1998. Es gradua als 18 anys dels Estudis Superiors de violí i música de cambra amb les màximes qualificacions l’any 1997, obtenint tots els premis del Conservatori del Liceu de Barcelona.

El 1998 prosegueix a la Staatliche Hochschule für Musik a Freiburg formant part de la càtedra del violinista Nicolas Chumachenco (deixeble de Jasha Heifetz) on es gradua l’any 2003. Resideix als Estats Units desde el 2003 al 2005 estudiant perfeccionament amb el violinista Shmuel Ashkenasi i el Vermeer Quartet a la Northern Illinois University, Chicago.

Debuta als 16 anys dins el marc del XV Festival Internacional de Música de Torroella de Montgrí. També realitza gravacions per a Ràdio Nacional d´Espanya, Catalunya Ràdio i Televisió de Catalunya.

Col.labora amb els següent músics i directors: Andres Orozco-Estrada ,Lorin Maazel, Enrique García Asensio, Edmon Colomer, Gonçal Comellas, Salvador Brotons, Ernest Martinez Izquierdo, Nicolas Chumachenco, Arturo Tamayo, Augustin Dumay i Heinz Holliger.

Entre d’altres guardons calen destacar el Segon Premi i el Premi a la Música Nacional del “I Concurso Internacional de Violín Amadeo Roldan” (la Havana, Cuba, 1997), “VII Concurs Germans Claret” 1994, “I Festival de Músicos Jóvenes de Barcelona” 1998, Mitsubishi Electric, Primer Premi del “Concurs de la Fundació ARJAU” de Barcelona 1998, 2000 i 2003. “Mendelssohn Wettbewerb 2000” (Berlin, 2000). Primer Premi al IV Concurso Internacional de Música de Cambra Guadmora (Córdoba, 2003).

Desde els 16 anys realitza concerts a ciutats com París, Madrid, Freiburg, Stuttgart, Barcelona, Berlin, Córdoba, San alvador, Medellin ,Cali Venecia, Rotterdam, Quito, Ciutat de l’Havana, La Haya, San José de Costa Rica o Chicago.

Es presenta regularment en recital amb el pianista José Enrique Bagaria, és membre fundador de l’Alart Quartet i realitza una important tasca pedagògica.

Toca habiltualment amb una copia de Joseph Guarneri del Gesú de 1734 del luthier Michel Eggimann fet a Roma el 2008.