Orquestra de Guitarres de Barcelona

Coincidint amb els 25 anys de la seva creació , l’Orquestra de Guitarres de Barcelona és considerada com una de les pioneres del món en aquesta formació i és reconeguda com una de les millors orquestres de guitarres de l’actualitat .

A finals de 1989 , Sergi Vicente va iniciar un ensemble amb 8 dels seus alumnes de guitarra amb la intenció de completar la seva formació . A poc a poc aquesta activitat didàctica es va anar transformant en un projecte molt més ambiciós i amb una gran projecció pel qual han passat més de 100 guitarristes , molts dels quals actualment desenvolupen la seva carrera professional com a solistes .

Tot el material que s’interpreta és fruit d’un constant treball d’investigació i adaptació d’un repertori , fins ara , gairebé inexistent . L’orquestra interpreta obres des de compositors barrocs fins contemporanis , especialitzant-se en la Música Espanyola .

Amb l’Orquestra de Guitarres de Barcelona han col · laborat solistes de reconegut prestigi com José Lostaló ( bandúrria ) , Vicky Romero ( cantaora ) , Yolanda Gaviño ( bailaora ) , Alina Furman ( soprano ) , Iñaki Etxepare ( violoncel ) , Enrique Telleria ( bandoneó ) , Evelio Tieles , Ala Voronkova , Manuel Guillen , Gilles Apap ( violí ) , etc .

Tots els membres de l’orquestra són professors , graduats o alumnes del Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona .

L’orquestra ha participat en nombrosos Festivals i recitals a diferents llocs d’Espanya : “Festival Internacional de Guitarra de Ponferrada “, al “Festival de Música dels Pirineus” , ” IV Cicle de Guitarra Clàssica de Madrid” , el “Festival Internacional de la Rioja ” , etc . En importants sales com el Teatre Arriaga de Bilbao , al Palau de la Música de València , etc . Així com la col · laboració en l’acte celebrat a Montjuïc ( Barcelona ) “per a la lluita contra la leucèmia ” al costat de Josep Carreras ( Juliol- 98 ) .
Cinc dels seus components van formar part el 1999 de la ” European Guitar and Mandolin Youth Orchestra” amb músics de tots els països europeus .

Al maig del 2000 l’ orquestra inicia la seva difusió internacional participant al Festival Internacional de Guitarra de l’Havana compartint programa al costat de importantíssimes figures de la guitarra com John Williams , Pepe Romero , Paco de Lucía o Vicente Amigo . Posteriorment participa al Festival Internacional de Guitarra de Barcelona , en les edicions del 2001 i 2002 , realitza una gira de concerts a Rússia el 2003 i és convidada al “Festival de Música de Barcelona” de Còrsega en els anys 2006 i 2008 , obtenint sempre una gran acollida per part del públic i la premsa especialitzada .

El 2001 l’orquestra va editar el seu primer CD i el 2004 va publicar un DVD del concert realitzat al Palau de la Música Catalana al maig del mateix any amb motiu del seu 15è aniversari .
En 2008 realitza una temporada de concerts al Teatre Poliorama de Barcelona programant un repertori que va abastar des del barroc fins als compositors dels nostres dies . Al març de 2009 la OGB va ser encarregada de fer el concert inaugural del “XX Festival de Guitarra de Barcelona” l’Auditori de Barcelona on va ser dirigida per Leo Brouwer en un concert gravat per TV3 .

En els últims anys ha realitzat dues gires pels Estats Units d’Amèrica , sota el managment de la Columbian Artists Management Inc ( CAMI ) i JPC Iniciativa Musical .

Mís informació: www.orquestaguitarrasbarcelona.com