Quartet Bécquer

Per a aquest concert el Quartet Bécquer, quartet resident del Museu Nacional del Romanticisme de Madrid , proposa un curiós concert on el fil conductor és l’escenari d’un museu, lloc d’exposició de diverses i nombroses representacions artístiques, i en el qual alternarà diferents estils musicals.

Una selecció de números de la suite “Quadres d’una exposició”, partitura original per a piano del compositor rus M. Mussorgski i arreglada per a quartet de corda per ScorEdition ens serveix de marc per a dos llenços (en aquest cas quartets) de J. Haydn i W. A. Mozart, quadres musicals ambdós molt representatius d’aquest gènere cambrístic.

I
Promenade – Gnoms.                                   M. Mussorgsky

Cuarteto nº2 op. 33                                  J. Haydn

Promenade – Ballet dels pollastres .         Mussorgski

II
Promenade – El vell castell            M. Mussorgski

Quartet n º 3 en Sol major                   W. A. Mozart

Cum mortis in lingua mortua-                 M. Mussorgski
La cabanya sobre potes de gallina
La gran porta de Kíev

Quartet Becquer

Pablo Toledo, violí
Antonio Martín, violí
Máximo Aroca, viola
Blanca López, cello


Quartet Becquer

Format a Madrid el 2012 per quatre joves músics que es van unir amb la intenció de difondre el repertori de quartet de corda i transmetre al públic tota l’emoció i la passió que els evoca aquesta música, el Quartet Bécquer pretén apropar al públic una gran varietat de obres de diversos estil , oferint així una idea dela evolució de la música a través del temps, des del barroc fins a la música actual, sense oblidar la música espanyola .

Al llarg de la seva completa formació, han tingut l’oportunitat de rebre classes i consells del Quartet Casals, Endellion String Quartet, Quartet Auryn i Quartet Parkanyi, així com de Stephan Metz, Erberhard Felt, David Quiggle, Stephan Goerner, Mikhail Milman, Giorgi Fedorenko, Grigori Kovalevski, Johannes Meissi, Ilan Gronich, Isabel CHARISIUS i membres del Silvestri String Quartet i del Transylvan String Quartet.
Els membres del Quartet Bécquer han estat sempre molt lligats a l’activitat musical de la Comunitat de Madrid, realitzant actuacions per nombroses sales de concerts i auditoris de la regió. Han participat en diversos festivals, cursos i concursos de música de cambra nacionals i internacionals. Els seus membres han estat guardonats amb el 1er premi del I Askalon Festival. A més del seu interès per la interpretació del repertori habitual per a quartet de corda , els seus components han sabut adaptar i arreglar per a aquesta formació després d’obres emblemàtiques de la història de la música.