Recital cello. Esteban Belinchón

esteban beEl violoncelista lleonés Esteban Belinchón presenta un programa per violoncel sol que s’articula a partir de dues de les famoses suites per cello sol de Bach. Aquestes obres que desprenen misticisme estan acompanyades per obres molt allunyades en el temps però que vesteixen molt bé un programa ecléctic. Mereix destacar-se la sonata de Hindemith així com l’obra amb que finalitza el concert que tenen una gran relació ja que Wilder va ser deixeble de Hindemith.

 

Programa

I part 

  Ricercare per a violoncel sol n.1                  D.Gabrielli

  Sonata per a violoncel sol Opus 25 n. 3     P.Hindemith

  Suite n. 1 BWV 1007 en sol major                J. S. Bach

 

II part 

Suite n. 3 BWV 1009 en do major                J. S. Bach

El violoncelista de Sarajevo                            D. Wilde

ESTEBAN BELINCHÓN

Titulat Superior de Violoncel sota la tutela d’Aldo Mata i guanya el Premi Fi de Carrera en el Conservatori Superior de Salamanca. Posteriorment, a Barcelona, realitza cursos de postgrau a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb els violoncel·listes Lluís Claret i Damián Martínez, i amb el Quartet Casals i Kenndy Moretti en música de cambra. El 2007 es trasllada a Àustria on adquireix una rica formació musical de la mà del violoncel·lista Rudolf Leopold i Chia Chou, pianista del Trio  Parnassus, en la Universität für Musik und Darstellende Kunst Graz. Així mateix complementa la seva formació amb nombrosos cursos i classes magistrals amb professors de la talla de Philippe Müller, Martin Hornstein, Amit Peled, Yehuda Hananí, Peter Bruns, Gerhard Estovalles, Wolfgang Boettcher, Ferenc Rados entre d’altres.

Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE), de l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, la Kammerorchester con fuoco de Graz, i ha estat col·laborador habitual de l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, tenint l’oportunitat de treballar amb directors de la talla de Marc Minkowsky, Lutz Köhler, Vasily Petrenko, J.Ch. Spinosi, Libor Pesek, Ton Koopman, Lionel Bringuier entre d’altres.

Ha tocat com a solista amb l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó dins del Concurs de Joves Solistes i ha estat becari de l’Auditori de Lleó i Martha– Debellin Stiftung.