Violí & Cello. Gil & Ayats

Daniel Gil i Marçal Ayats, presenten un programa amb sonates per violí i violoncel de compositors barrocs.

En aquest programa es podrà gaudir de sonates dels compositors més representatius del Barroc com Antonio Vivaldi, Telemann, Georg Handel, Arcangello Corelli,….

La sel·lecció de les obres amés a més permetrà al públic endinsar-se en l’època i estil del settecento a través dels comentaris que s’aniràn intercalant entre les obres del concert.

DANIEL GIL GIMENO, Violí

daniel gil gimeno violin

Daniel Gil és professor del Conservatori Municipal Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú, activitat que  compagina amb la seva carrera com a violinista, investigador i gestor cultural.

Es forma com a músic principalment al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, a l’Universität für Musik und Darstellende Kunst de Graz (Àustria) i a Perugia (Itàlia) rebent classes de professors com Paolo Franceschini, Maighréad McCrann, Manuel Guillén, Chia Chou,… Per realitzar els seus estudis ha rebut beques de fundacions com la Dávalos Fletcher de Castelló, Fundación Balaguer Gonel de Castelló, la Fundación Alvargonzález de Gijón, la Fundación Caja Madrid (Becas de Posgrado) i la JONDE- Fundación BBVA. Ha tocat amb orquestres com I Solisti di Perugia (Itàlia), Grosses Orchester Graz (Àustria), Kusatsu Festival Orchestra (Japó), Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) en escenaris emblemàtics com el Carnegie Hall de Nova York, Arsht Center for the Performing Arts de Miami, Konzerthaus de Berlín, Poly Theatre de Pequín… Com a solista destaquen les gires que ha realitzat amb l’orquestra italiana I Solisti di Perugia per Espanya i Itàlia i amb l’Orquestra de Guitarres de Barcelona per l’illa de Còrsega (França). Més informació: www.gilgimeno.com

Marçal Ayats, violoncel

Titulat a l’ESMuC amb Cristoforo Pestalozzi. Ha treballat amb altres professors de violoncel com Màrius Díaz, Roman Boyer, Marçal Cervera, Damián Martínez, Arnau Tomàs, Jean Decross, Röel Dieltens,… Ha estrenat un espectacle sobre la Kiki de Montparnasse en el qual és músic, actor i compositor i també diversos espectacles de dansa contemporània amb la companyia Bebeto Cidra. Actualment és cap de violoncels de l’OCV, professor de la Trobada de violoncels de la província de Girona, membre del Martinu Ensemble, del Jazz Chamber Ensemble i del grup Joana Serrat, amb qui ha tret un CD recentment.